Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
11.09.2013 12:35 - Шумните хора
Автор: manahov Категория: Други   
Прочетен: 2382 Коментари: 3 Гласове:
13

Последна промяна: 11.09.2013 12:36

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg
След "Цапащите хора", идва ред и на "Шумните хора" - една не по-малко досадна и натрапваща се категория индивиди.

Отне ми месеци да измисля стратегия как да обясня на съседите над нас, че теракотът е удобна настилка, но всеки шум се чува отчетливо. Седнах и написах едно писмо и шумът престана :)

Все още обаче не постигам победа над индивидите, които вечер успяват да заредят гориво за 10 лв. и с тунингованите си трошляци - започват да тероризират квартала.
Същите тези - са тунинговали ауспусите си с по-големи от на Икарус тръби и се пияняват от грохота на двигателя. Всеки нормален водач се стреми колата да е безшумна, но пишман състезателите вдигат адреналина като демонстрират на живущите собствената си простотия.

Върхът на демонстраците са нощните гонки на паркинга на Кауфланд. ВЛизат няколко коли и започват да се преследват като на завоите гумите истерично свирят.
Следва дрифт на едно място, при което гумите освен, че издават ужасен звук - започват да пушат и живущите наоколо освен със звук - са тероризирани и с химическа атака от миризма на гума.
Принудих Кауфланд да сложат бариери, но след края на работния ден - забравят да ги спуснат и тогава пистата е отворена и екшъна започва.

На тел. 112 се оправдават със заповед на кмета на Варна, че през лятото шумът е разрешен до 00 часа.
На въпросът ми ако изляза на паркинга и хвърля няколко бомби - дали ще е проява на тероризъм или ще бъде сметнато като шум - така и не получих отговор и за да се отърват от мен ми дадоха директния телефон на офицера в полицията.
И сега единственото ми улеснение е, че се свързвам веднага и действително полицията се отзовава и започва да проверява водачите.

Но безобразията продължават и въпросните терористи минават на сантиметри от пазаруващите...

И няма как да пропусна едни от най-шумните: Ремонтиращите жилищата си...
От година съсед от горния етаж не ми говори, защото му напрвих забележка: "Разбирам, че правите ремонт, на всеки се налага, но защо няколко дни преди това не залепихте предупредителна бележка в асансьора за да вземем мерки и да се разходим в часовете на ремонта?".

Когато на мен ми се наложи да сменя един централен кран - сложих бележка три дена преди това, с която уведомих съседите и същият, този обиден съсед позвъни и заяви, че няма да ми каже за специфичното спиране на водата....Оказа се, че кранът е в съседния вход, но както и да е....

Ако някой от шумните хора чете това, нека бъда извинен - исках просто да ви накарам да се замислите дали не пречите на околните с ремонта на колата, жилището...и се надявам да разберете смисъла на написаното....



Тагове:   полиция,   шум,   съседи,   терористи,   коли,


Гласувай:
13


Вълнообразно


1. анонимен - Завиждам ти, че все още се надяваш ...
11.09.2013 14:04
Завиждам ти, че все още се надяваш някой да те чуе. Няма. :)
цитирай
2. manahov - И аз се чудя защо се надявам
11.09.2013 16:02
В началото само пишех разни неща, обаче в един момент реших да постигам реални победи и след първия, реален успех разбрах, че има начин. Проблемът е тежък и неудобен като камък, но ако не става за разбиване, със сигурност има начин да се подхване и отмести...
Трудно е, но когато има постижение - има и удовлетворение.
Не на последно място - в подобни блогове - мислите ми привличат мислещи като мен хора и така, следи какво се случва...kushel :)
цитирай
3. pvdaskalov - Драги Ивайло, няма нормален човек...
14.09.2013 16:42
... няма нормален човек, който да не се съгласи с теб. Обаче! Какво правят тези, които би трябвало да налагат санкции?! Получават си заплатите и си клатят краката. Защо да се главоболят? Току виж, направят забележка на някое борче и ще трябва да си събират зъбите в носна кърпа. Това е работа за полицията, но или те са много мързеливи, или техният началник е заспала работа. До нас има денонощен алкохолен пункт на трамвайната спирка. Пияндурници, между които и таксиметрови шофьори, се наливат по цяла нощ и вдигат шум като че ли е настъпил краят на света. Викали сме полицаи, които с усмивка им правят забележка и щом си тръгнат, онези отново започчват оргиите. Няма да се оправим. Не се ядосвай. Това е положението. Ти поне си млад, дано знаеш и чужд език, тръгвай със семейството си вън от България, докато все още можеш...
Простотията е завладяла страната ни. Отиваш в парка да се освежиш, половината дървета с некролози. В краката - смрад, пред погледа - смърт, ега си живота!
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: manahov
Категория: Други
Прочетен: 80706
Постинги: 19
Коментари: 29
Гласове: 92
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930